Stucwerk

Decoratief stukadoorwerk

Eindafwerkingen als Betonlook, Beton-ciré, Tadelakt of Italiaans Stukdesign (ook wel marmerstuk genoemd) worden steeds populairder. Deze geven een heel bijzondere uitstraling aan uw ruimte en zijn vaak ook toepasbaar in 'natte ruimten' zoals badkamer, douche of zelfs buiten. 

Betonstuk, ook wel beton cire genoemd, is een mortel op basis van cement, fijne betondeeltjes en hars waarmee je wanden een strakke en stoere natuursteen- of betonlook kunt geven. Door de waterdichte eigenschappen is betonstuk erg geschikt om toegepast te worden als alternatief voor tegelwanden in badkamers en keukens.

Image

Spackspuitwerk

Image

Spackwerk is een voordelige eindafwerking indien veel vierkante meters afgewerkt dienen te worden. Zowel toe te passen op plafonds als op wanden, in diverse kleuren en kwaliteiten. Kunnen uw muren of plafonds wel een opknapbeurt gebruiken, maar is uw budget beperkt? Kijk dan naar de mogelijkheden voor spackspuitwerk.

De aantrekkelijke prijzen zijn te danken aan de werkwijze: spackspuitwerk wordt machinaal aangebracht, waardoor de stukadoor snel en efficiënt te werk gaat. U kunt kiezen voor wit spackspuitwerk, maar de stukadoor kan uw muur of plafond ook in uw favoriete kleur spackspuiten. Zo heeft u direct het gewenste eindresultaat en hoeft u nadien niet met de verfkwast in de weer.

Sierpleister

Sierpleister is de verzamelnaam van een aantal mogelijkheden voor je wand of plafondafwerking. Het is een pleister (stuk) dat op je wand of plafond wordt aangebracht. Het heet sierpleister omdat er een decoratieve structuur wordt aangebracht die zichtbaar is op je muur.

Het kan in iedere kleur worden aangebracht. Bovendien zijn sierpleisters harder en daarmee stootvaster dan gipspleisterwerk. Voorbeelden van sierpleisters zijn Spachtelputz, Granol, Barokputz en Granietpleister. Deze kunnen zowel binnen als buiten toegepast worden.

Image

Sierlijstwerk

Image

Met sierlijstwerk en/of ornamenten geeft u een ruimte een karakteristieke, vaak klassieke uitstraling. Maar met strak sierlijstwerk kan ook in een modern design de finishing touch aangebracht worden.

Indien bij restauratiewerkzaamheden blijkt dat bepaalde sierlijsten niet meer standaard leverbaar zijn is dat voor Stucadoorsbedrijf van der Donk géén probleem. Wij zijn gespecialiseerd in het oude vakmanschap van “lijsten trekken”, zodat de betreffende lijsten nagemaakt kunnen worden.

Fijn schuurwerk

Om schuurwerk te creëren wordt in de fabriek een fijne zandkorrel aan het gipspleister toegevoegd. Hierdoor heeft het gestukadoorde oppervlak een zeer fijne korrelstructuur. Schuurwerk hoeft niet geschilderd te worden in tegenstelling tot glad pleisterwerk. 

Schuurwerk is herkenbaar aan de decoratieve cirkelvormen en de licht korrelige structuur welke zorgt voor een warme uitstraling met een subtiel speels effect. Dit wordt meestal op plafonds toegepast.

Image

Glad stucadoorwerk

Image

Ook wel wit pleisterwerk genoend. Deze moderne en populaire vorm van zowel plafond als wandafwerking wordt de laatste jaren vaak toegepast. Het gipspleister wordt door onze ervaren stukadoors snel en vakkundig aangebracht. Met glad stukadoorwerk wordt een heel strak resultaat gecreëerd, dat als ondergrond kan dienen voor allerlei soorten afwerkingen.

De meest gangbare afwerking is schilderwerk (latexspuitwerk) wat ook door ons uitgevoerd kan worden. Zo heeft u direct het gewenste eindresultaat in kleur en hoeft u nadien niet met de verfkwast in de weer.

Noa
kiwa
sgg
erkend leerbedrijf
Adres

 

Stukadoorsbedrijf van der Donk V.O.F.
Watermolen 22
5481 ML Schijndel

Contact

 

Tel: 073 - 5511930
Mob: 06 - 10892076
info@vd-donk.nl

Algemeen

 

Bank: NL59 RABO 0116 2380 70
KvK: 17137918
BTW: NL8100.33.094.B01

Zoeken